Výmena letných pneumatík – prečo s ňou počkať

letné pneumatiky

Jar sa nám koncom februára a začiatkom marca ukázala naozaj v plnej sile. Jej skorší príchod však neznamená, že tu plánuje zostať až do leta. Ak vás prvé slnečné lúče vyhnali do servisu absolvovať výmenu vašich sezónnych pneumatík, radšej sa zastavte. Predtým si ešte prečítajte, prečo sa nemusíte až tak ponáhľať.

letné pneumatiky

Neplánovaná dovolenka

Lyžiarske strediská sú funkčné často až do apríla. Ak sa náhodou rozhodnete ísť na neplánovanú dovolenku (alebo budete musieť niekoho zaviezť na hory) budete zase prezúvať pneumatiky z letných na zimné? Radšej tam tie zimné ešte pár týždňov nechajte.

Májové mrazy

Sneh na horách je jedna vec. Studený a zamrznutý asfalt je však niečo úplne iné. Počas slnečných dní vytiahli svoje stroje už aj motorkári, no verte tomu, že tí, ktorí zdravo uvažujú, svojich dvojkolesových tátošov najbližšie dni zase schovajú do garáží. Dokonca aj v máji sa vám môže stať, že v noci naprší, nad ránom to zamrzne a vy dostanete šmyk. Pankrác, Servác a Bonifác neberú na nikoho ohľady.

Opotrebenie letných

Zimné pneumatiky sú určené na studené a šmykľavé povrchy, letné pneumatiky naopak na tvrdé a horúce povrchy. Rovnako, ako by ste v lete zbytočne drali svoje nové zimné papučky, budete v chladných dňoch ubližovať aj tým letným. O tomto snáď viac písať netreba.

Vyskúšajte celoročné

Ak sa vám absolútne nechce, nemáte čas, alebo jednoducho odmietate riešiť nejaké prezúvanie pneumatík, vsaďte na tie celoročné. V miernych podmienkach slovenskej zimy na nich pohodlne odjazdíte celý rok a nemusíte sa starať o to, kedy, kde a ako prezujete vaše auto a či už je na to ten pravý čas.

Potrebujete nové letné?

Ak ste sa rozhodli predsa len prezuť už teraz a vaše letné pneumatiky sú z nejakého dôvodu (nesprávne skladovanie, vysoké opotrebenie, plytký dezén) už na odpis, vyberte si nové v našej širokej ponuke. Nezabúdajte, že pri nákupe spolu s diskami máte montáž a vyváženie grátis.

zacnite vyberat najvyhodnejsie letne pneumatiky z nasej ponuky s montazou na disk a vyvazenim zadarmo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *