Výhody oceľových diskov pre autá

ocelové disky

V dnešnej dobe sa každý naháňa len za hliníkovými diskami. Pokiaľ nemáte na vašom 20-ročnom aute poriadne elektróny, zelenú Monster nálepku, pokreslené plamene, obrovský subwoofer a deravý výfuk, nie ste pravý závodník. Ak však patríte medzi vyzretých vodičov, ktorí na auto pozerajú ako na sluhu, nástroj alebo jednoducho ako na pomocníka pre rodinu, určite vás presvedčia aj naše argumenty pre výber oceľových diskov.

ocelové disky

Variabilita

Jednou (nie tak úplne legitímnou) výhodou je, že na oceľové disky si môžete kúpiť pokojne aj každý mesiac nové puklice. Ak je pre vás dizajn vášho auta predsa len trochu dôležitý alebo jednoducho máte radi zmenu, za 15 eur kúpite krásnu sadu nových puklíc všetkých možných vzorov a rozmerov. Elektróny sú síce krásne ako také, no pri ich pravidelnej výmene by ste museli predať nejaký svoj orgán.

Cena

Toto je jednoznačne argument pre mnohých majiteľov áut, ktorí ich využívajú na prácu alebo na každodenné jazdenie do práce a nie len na parádenie sa pred susedom. Oceľové disky sú lacné. Akože naozaj extrémne lacné. Oproti elektrónom dokážete na jednej sade ušetriť stovky eur. To, že vážia o pár gramov viac, nenavýši spotrebu auta až tak, aby sa vám oplatila kúpa lacnejších elektrónov. Pri váhe celého auta pár gramov rozdiel v spotrebe nespraví.

Tvar a vzhľad

Hliník je ľahký a relatívne mäkký kov. To sa môže odraziť aj na tých prípadoch, keď omylom pri jazde otestujete tvrdosť obrubníka, vyčnievajúceho kameňa alebo konára. Plakať nad rozliatym mliekom nikomu nikdy nepomohlo, a nad poškriabaným elektrónom to platí rovnako. Oceľové disky sa pravdepodobne ani poškriabať nedajú. Ak sa vám to aj podarí, nikomu to vadiť nebude.

Údržba

Oceľové disky vám môžu ľahko zhrdzavieť, to je pravda. Avšak, koróziu ľahko odstránite akýmkoľvek lacným prípravkom alebo opieskovaním. Nová vrstva farby alebo laku s odtieňom podľa vášho výberu z nich opäť spraví nové a pekné disky.

Výdrž

Okrem toho, že sa na oceľových diskoch neprejavia kozmetické vady v takej miere ako na hliníkových, vydržia tie oceľové aj silnejšie zaobchádzanie v naozaj náročnom teréne a podmienkach. Oceľ je tvrdší materiál a pri prípadnom náraze sa naň jednoducho môžete viac spoľahnúť.

pozrite si krásne značkové oceľové disky za najlepšie ceny v našej ponuke

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *