3 výhody celoročných pneumatík, ktoré vás môžu presvedčiť

celoročné pneumatiky biele

„Prezúvanie” do zimných alebo, naopak, letných pneumatík nie je žiadnou radostnou povinnosťou. Ak ho nezvládnete sami, musíte ísť do servisu. V prípade, že ste si spomenuli na prezúvanie, napríklad, 14. novembra večer, musíte počítať s tým, že spolu s ostatnými zábudlivcami riskujete pokutu a ak je servis príliš vyťažený, na niekoľko hodín si nemusíte zajazdiť.

3 výhody celoročných pneumatík, ktoré vás môžu presvedčiť

Aj preto vám môžu celoročné pneumatiky pripadať ako dar z nebies. Prezúvanie je však len jedným z dôvodov, prečo sa do týchto pneumatík oplatí investovať. Poďme sa pozrieť na ďalšie.

Kombinované vlastnosti celoročných pneumatík

Skutočnou výhodou celoročných pneumatík sú ich kombinované vlastnosti – majú v sebe niečo zo zimných aj z letných pneumatík. Jasné, neobjavili sme Ameriku, však to už vypovedá z názvu, pravda? Musíme vás však upozorniť na to, že napriek kombinovaným vlastnostiam tieto pneumatiky NEDOSAHUJÚ všetky vlastnosti svojich „rodičov”.

Vnímajte ich skôr ako vhodnú kombináciu tých najlepších vlastností bežných pneumatík do miernych podmienok. To znamená miernych podmienok v každom ročnom období. V Tatrách si v zime na celoročných pneumatikách nezajazdíte – je to nielen nebezpečné, ale podľa hĺbky dezénu pravdepodobne aj nezákonné. Ako iste viete, zákon a vyhláška o zimných pneumatikách hovorí o tom, že dezén by mal mať hĺbku aspoň 3 mm.

Je však stále lepšie jazdiť na celoročných pneumatikách v lete, ako „došúchať” zimné pneumatiky, čo, bohužiaľ, praktizuje mnoho Slovákov. Brzdná dráha vozidla so zimnými pneumatikami je omnoho dlhšia, než pri letných pneumatikách. Samozrejme, píšeme o suchej letnej vozovke. V bode, kedy vozidlo s letnými pneumatikami zastavilo, malo pri testoch vozidlo so zimnými pneumatikami stále rýchlosť až 42 km/h. Takéto jazdenie je nebezpečné, ale aj neefektívne.

Šetrenie financií

Keď sme pri spomínanom neefektívnom jazdení, použitie celoročných pneumatík vám práve vďaka týmto kombinovaným vlastnostiam ušetrí pár eur. Brzdiť síce nebudete tak, ako na letných gumách, pocitovo sa k tomu však budete veľmi blížiť.

Najviac bez debaty ušetríte na prezúvaní a nakupovaní pneumatík. Namiesto neustáleho obmieňania budete využívať tie isté pneumatiky. Tým pádom ušetríte nielen peniaze, ale aj čas.

Odpadnú vám starosti so skladovaním

Mať po ruke náhradné pneumatiky je vždy dobré. Ak však nemáte priestory na skladovanie pneumatík, celoročný typ bude váš najväčší kamarát. Zároveň vám odpadnú starosti a strach o skladované pneumatiky. Nechať ich len tak ležať ladom a skladom je nezodpovedné a ako poctiví vodiči určite viete, že dlhodobo skladované pneumatiky by ste mali otáčať a v niektorých prípadoch aj ošetrovať.

Ako sme už spomenuli, celoročné pneumatiky nie sú vhodné do extrémnych podmienok. Ak však jazdíte na bezpečnejších, udržiavaných cestách a bývate v miernych podmienkach, celoročné pneumatiky sú vynikajúcou investíciou. Presvedčili sme vás? Tak si pozrite náš sortiment.

usetrite viac a vyberte si vyhodne celorocne pneumatiky z nasej ponuky s montazou na disk a vyvazenim zadarmo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *