15 Najbežnejších “problémov” na cestách

15 Najbežnejších “problémov” na cestách

Či to je dopravnými podmienkami, počasím, či ostatnými vodičmi, na ceste sa vždy dá nájsť nespočetné veľa vecí, čo nás vedia vytočiť k nepríčetnosti. Pozrime sa na tie najbežnejšie. 

15 Najbežnejších “problémov” na cestách

1. Dopravné zápchy: Najmä ak cestujete cez týždeň do roboty, táto frustrácia je každému známa. Na Slovensku máme desiatky dopravných uzlov, ktoré sú týmito zápchami známe denno denne, hlavne ráno a poobede. .

2. Agresívni vodiči: Každý z nás pozná tých vodičov, čo šoférujú tak, ako keby mali stále naponáhlo. Vytrubovanie, či prudké predbiehanie sú pri nich bežný jav. Ohrozujú nielen našu bezpečnosť, ale aj naše mentálne zdravie.

3. Rozptýlené šoférovanie: Činnosti ako písanie správ, telefonovanie, jedenie alebo používanie zábavných systémov sú v dnešnom modernom svete tak bežné priestupky, že sa nedokážu ani poväčšine pokutovať. Ohroziť bezpečnosť premávky, ako aj náš kľud na cestách vedia

4. Zlé poveternostné podmienky: Dážď, sneh, hmla a ľad. Aj keď za tieto javy nikto konkrétny nemôže, stresu a potrebe zvýšenej pozornosti sa pri nich nevyhneme.

5. Porucha vozidla: Nie je nič otravnejšie, ako keď na ceste zápasíme s časom, a nečakane nás prekvapí defekt. Potom už len závisí na šikovnosti vodiča, a na tom ako rýchlo dokáže vymeniť záložné koleso. Avšak pri väčších poruchách hodných odtiahnutia nám nedochádza už len čas, ale aj kopa peňazí.

6. Problémy s parkovaním: Nájsť vhodné parkovacie miesta, najmä v preplnených mestských oblastiach, môže byť problém. Horšie na zozname je už len prípadná pokuta kvôli nesprávnemu parkovaniu, či samotné odtiahnutie vozidla.

7. Údržba a opravy ciest: Každému vodičovi sa aspoň niekoľkokrát do roka stane to, že cesta, ktorou pravidelne prechádza je akurát uzatvorená, či odklonená. Vodič s vodičom sa stretne, a takéto obkluky buď spôsobia všetkým meškanie, alebo to, že sa zrazu ocitneme v zápche z ktorej nie je cesty späť.

8. Vzájomné pôsobenie vodičov a cyklistov: Medzi vodičmi aut a cyklistami existuje určitá nepísaná vzájomná nenávisť. Či je to cyklista na frekventovanej ceste, v zúženom pruhu, alebo taký, čo na bicykli “pachtí” cez prechod pre chodcov, alebo nevšímavý vodič, ktorý cyklistom spôsobuje nie jeden šedivý vlas na hlave. Nejeden takýto prípad Vám už určite znepríjemnil deň

9. Zákony a predpisy: Tento bod sa týka prípadov kedy si vodič zabudne všimnúť zmenu dopravných značiek na konkrétnej trase, kvôli čomu utrpí formou “mastnej” pokuty, či upozornenia.

10. Odvádzanie pozornosti od cestujúcich: Medzi týchto 10 nepríjemností určite patrí aj ten jeden “otravný spolujazdec.” Púšťa si nahlas hudbu, rozleje vám pitie na sedadlo, alebo sa stále pokúša zobrať vašu pozornosť z cesty. Takýmto “typom” určite nabudúce odporúčte hromadnú dopravu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *