Údržba a čistenie hliníkových diskov: Tipy pre ich dlhovekosť

Údržba a čistenie hliníkových diskov: Tipy pre ich dlhovekosť

Hliníkové disky nielen chránia naše koleso pred poškodením, dotvárajú takisto aj celkový vzhľad a estetiku kolesa. Ako si ich však ponechať čo najdlhšie v zachovalom stave ?  

Údržba a čistenie hliníkových diskov: Tipy pre ich dlhovekosť

Na zabezpečenie ich dlhej životnosti a zachovania ich pôvodného vzhľadu je nevyhnutná najmä ich správna údržba. Preto sa s vami podelíme o niekoľko cenných tipov a techník, ktoré vám pomôžu udržať kryty kolies v najlepšom stave.

Voľba správneho čistiaceho prostriedku:

Pri hliníkových diskoch je dôležité vybrať si vhodné čistiace prostriedky, a tým myslíme sa im poväčšine vyhnúť. Použitie agresívnych chemikálií alebo abrazívnych čistiacich prostriedkov môže totižto disk skôr poškodiť. Rozhodnite sa preto pre jemnú mydlovú vodu alebo špecializované roztoky na čistenie kolies, ktoré sú jemné, ale účinné.

Žiadne drôtenky a tvrdé kefy:

Na odstránenie nečistôt, špiny alebo brzdového prachu z alumíniových diskov použite kefy s mäkkými štetinami alebo utierky z mikrovlákna. S nimi predídete akémukoľvek poškodeniu, alebo doškriabaniu povrchu, ktoré by vedeli byť spôsobené drsnými kefami, či abrazívne materiály.

Venujte pozornosť detailom:

Hliníkové disky majú často rôznorodý dizajn a ńom aj štrbiny. Na ne sa skúste sústrediť najviac pri čistení. Na dosiahnutie týchto ťažko prístupných oblastí použite malé kefky, vatové tampóny. Dokonca aj stará zubná kefka vie spraviť túto robotu dobre. Opatrne očistite okraje, logá a ďalšie detaily, aby ste zachovali celkový vzhľad.

Nasleduje ich opláchnuť:

Zvyšky mydla alebo čistiacich roztokov môžu zanechať film, ktorý môže ovplyvniť ich lesk. Uistite sa, že všetky stopy mydla alebo čistiacich prostriedkov sú úplne odstránené, tým že disky po vyčistení dôkladne opláchnete čistou vodou.

A vysušiť: 

Pomocou mäkkej handričky, ktorá nepúšťa vlákna, alebo sušenia na vzduchu následne vysušte hliníkové disky od akejkoľvek vody. Tento krok zabráni tvorbe vodných škvŕn alebo minerálnych usadenín na povrchu. Na sušenie samozrejme stále nepoužite abrazívne materiály, pretože môžu poškriabať kryty kolies.

Ak máte, dajte aj vosk: 

Zvážte použitie ochranného tmelu alebo vosku, avšak len takých, čo sú špeciálne pre kryty kolies špeciálne navrhnuté. Vytvára sa tým na nich bariéra, ktorá pomáha odpudzovať nečistoty a poskytuje dodatočnú vrstvu ochrany pred prvkami prostredia. Riadte sa pritom preferovane podľa pokynov výrobcu.

Dodržiavaním vyššie uvedených tipov môžete udržať vaše hliníkové disky v čo najlepšom stave a tým naďalej zabezpečiť celkovú vizuálnu príťažlivosť vášho vozidla. Pamätajte, že trochu úsilia navyše pri údržbe krytov kolies výrazne pomôže udržať ich v pôvodnom stave v nasledujúcich rokoch. Ak sú máte ale napriek tomu pocit, že to chce zmenu, na Najpneu Vám ponúkame širokú ponuku najlepších a najlacnejších diskov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *