Na ktorých 5 vecí NEzabúdať pri letnom prezúvaní ?

Keďže sa zimná sezóna blíži ku koncu, je čas začať uvažovať o výmene zimných pneumatík za letné. 

Na ktorých 5 vecí NEzabúdať pri letnom prezúvaní ?

Aj keď sa to môže zdať ako jednoduchý proces, existuje niekoľko vecí, ktoré musíte mať na pamäti, aby ste zabezpečili hladký a bezpečný prechod z letných na zimné. Tu je našich 5 tipov pre úspešné prezutie:

  1. Skontrolujte tlak v pneumatikách: Jazda bez správneho tlaku v pneumatikách môže ovplyvniť jazdné vlastnosti vášho vozidla, ako aj spotrebu paliva. Pri dlhej jazde na takýchto pneumatikách sa Vám pneumatiky hlavne opotrebujú predčasne. Odporúčaný tlak nájdete v príručke k vozidlu alebo na bočnici pneumatiky.

  1. Skontrolujte hĺbku dezénu: Uistite sa, že pneumatiky majú dostatočnú vrstvu gumy na zabezpečenie primeranej trakcie na ceste. Zákonná minimálna hĺbka dezénu u letných pneumatík je okolo 1,6 mm, avšak zvažujte kúpu nových už pri 2 mm. Mať menšiu ako odporúčanú hĺbku dezénu popri jazdení Vás vystavuje riziku nebezpečenstva.

  1. Správne uskladnenie zimných pneumatík: Keď zimné pneumatiky vyberáte, je dôležité ich správne uskladniť, aby sa zachovala ich kvalita a predĺžila sa ich životnosť. Dôkladne ich očistite, umiestnite do ochranných krytov a uložte na chladnom a suchom mieste mimo dosahu priameho slnečného žiarenia.

  1. Zvážte geometriu kolies: Inštalácia nových pneumatík je ideálny čas na kontrolu geometrie kolies. Nesprávne nastavené kolesá môžu spôsobiť nerovnomerné opotrebovanie pneumatík, zlú ovládateľnosť a zníženie spotreby paliva. Ak na svojich pneumatikách spozorujete nezvyčajné vzory opotrebovania alebo zaznamenáte problémy s ovládaním, je čas naplánovať geometriu kolies.

  1. Dávajte pozor na počasie: Letné pneumatiky síce poskytujú lepší výkon na suchých a teplých vozovkách, no v mokrých alebo studených podmienkach môžu byť menej účinné. Ak žijete v oblasti s nepredvídateľnými poveternostnými podmienkami, zvážte radšej celoročné pneumatiky, alebo s tými letnými ešte nejaký čas počkajte.

Dodržiavaním týchto rád si zabezpečíte bezpečný a plynulý prechod zo zimných pneumatík na letné. Pamätajte totižto, že starostlivosť o pneumatiky je nevyhnutná pre každého bezpečnosť na ceste.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *