Plechové disky

Plechové disky

Dobrý výber automobilu je jedným z dôležitých životných rozhodnutí. Auto môže byť investíciou ale vo väčšine prípadov tomu tak nie je. Pribúdajúce najazdené kilometre a opotrebovanie zrážajú cenu vozidla každým rokom. Ako teda hodnotu zvýšiť, alebo aspoň predĺžiť životnosť vášho vozidla?
Plechové disky

Niektoré autá si svoju cenu držia vďaka ich ikonickosti či kvalite. Pekné disky môžu vaše vozidlo skrášliť a v kombinácii s tými správnymi pneumatikami aj predísť rýchlemu opotrebovaniu. Dobrý výber diskov a pneumatík je teda rovnako dôležité rozhodnutie ako kúpa auta. Oplatí sa staviť na kvalitu a informovať sa o ponuke v tejto oblasti. My sme prieskum trhu spravili za vás a pripravili si pre vás naozaj široký výber možností.

Vo všeobecnosti poznáme dva typy najviac používaných diskov. Sú to plechové alebo hliníkové disky. V tomto článku sa však budeme venovať tým plechovým. Aké sú ich výhody a atribúty. 

Hliníkové disky sú vyrobené zo zliatiny hliníka a iných ľahkých kovov. Odliatok je chránený pred poškodením vrstvou laku, ktorá však najmä v zimných mesiacoch stráca svoje ochranné vlastnosti. K takémuto poškodeniu pri výbere plechových diskov nedochádza, keďže sú vyrobené z ocele pomocou zvárania. Ich hmotnosť je v porovnaní s hliníkovými diskami ťažšia, no v prípade poškodenia sú plechové disky menej náročné na opravu. Ďalším dôvodom prečo investovať práve do plechových diskov je ich nižšie cena a vyššia dostupnosť. Počas chladných mesiacov sú odolnejšie a chránia brzdový systém pred nečistotami, navyše ich oprava či výmena je omnoho ekonomickejšia ako v prípade hliníkových diskov. Rozhodnutie je len na vás, na našej stránke nájdete výber plechových diskov tej najvyššej kvality za dostupné ceny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *