Celoročné pneumatiky

Celorocne pneu

Tento rok sme začali netradične, slnkom zaliatymi dňami a jarnými teplotami. Aj počas zimných mesiacov si tak môžeme dopriať príjemnú prechádzku v prírode bez potreby hrubej zimnej bundy. Žiadne kalamity ani uzavreté horské úseky, počasie sa stáva čoraz menej predvídavým. 
Celorocne pneu

V minulosti boli takéto teploty uprostred najtuhšej zimy nepredstaviteľné, dnes sa už podobné fenomény stávajú súčasťou bežných dní. Za posledné roky takýchto „jarných“ dní počas zimy pribúda. Na letné pneumatiky to ale veru nie je, keďže teplé dni rýchlo strieda tuhá zima. Preto sú zimné pneumatiky právoplatne aj naďalej istou voľbou do zimných mesiacov. Hoci povedzme si pravdu, málokto z nás sa teší na sezónne prezúvanie. Pohodlie a nepredvídavosť počasia nás teda privádza k tretej možnosti, celoročné pneumatiky.

Celoročné pneumatiky predstavujú väčšie pohodlie a rovnakú mieru bezpečnosti ako zimné pneumatiky. V priebehu posledných rokov sa kvalita celoročných pneumatík výrazne zvýšila a ich obľuba celosvetovo rastie. Hlavnou výhodou celoročných pneumatík je, že sa vyhneme nutnosti prezuť každých pár mesiacov. Je to skvelá voľba najmä pre vodičov, ktorý nepoužívajú svoje auto často, necestujú s ním do horských oblastí a pohybujú sa vo veľkomestách, kde sú cesty väčšinou v dobrom stave. Ideálnymi kandidátmi na kúpu celoročných pneumatík sú tiež vodiči, ktorí vlastnia viac automobilov a majú možnosť ich využívať na viaceré účely. Na cestu do práce, školy alebo obchodného centrá sú celoročné pneumatiky výhodnejšie ako zimné. Prečo si teda zničiť pneumatiky keď to nie je potrebné? Celoročné pneumatiky sú v takýchto situáciách najvýhodnejšou voľbou.

Celoročné pneumatiky navyše spĺňajú všetky legislatívne požiadavky na prevádzku v každom období. Podľa európskych regulácii sú adekvátne aj v snehu či na ľade. V prípade poistnej udalosti ste teda plne chránení.

Ďalšou výhodou je ich ekonomickosť. Disky zaobalené celoročnými pneumatikami sú výhodnejšie ako prezúvanie. Vďaka možnosti využívať ich v lete aj v zime, nie je potrebné investovať do viacerých sád. Nehovoriac o ušetrenom čase, ktorý sa dá využiť lepšie ako čakaním v pneuservise.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *