Ako si užiť dovolenku a jazdu zároveň?

Doba dovoleniek konečne dorazila a preto nastal aj čas povedať si, ako si užiť poriadnu dovolenku, ak ste milovníci 4 kolies. Dovolenka nemusí byť len jazda diaľnicou niekam do Chorvátska, kde z nej rovno „zleziete“ do svojho apartmánu. Skvelý oddych si zariadite aj v bežne dostupných krajinách prostredníctvom vodičsky zaujímavých ciest a úsekov.

Island – Route One

Článok začíname pomerne netradične, a síce Islandom. Vyberieme sa na najdlhšiu cestu ostrova, Route one, ktorá vedie prakticky celým Islandom. Táto 1400-kilometrová cesta vám umožní zažiť všetko, čo len môže Island ponúknuť. Aktívne sopky, zasnežené vrchy hôr… to všetko a nezabudnuteľné, večne prázdne cesty, to všetko je tu. Nezabudnite si na jazdu ostrovom požičať štvorkolku – teda auto s náhonom na všetky 4 kolesá. 

Taliansko – Priesmyk Stelvio

Nie každý vie, že tento malebný názov, ktorý nesie aj prvé SUV značky Alfa Romeo, je vlastne priesmykom v talianskych Alpách. Podľa mnohých ide o najkrajšiu cestu vôbec a, čo je na nej ešte lepšie, je, že vedie do Talianska, teda obľúbenej dovolenkovej destinácie Slovákov. Nájdete tu až 48 otočiek, preto, ak si chcete naozaj dobre zajazdiť, treba si dávať poriadny pozor (a to na celú rodinu). 

Rakúsko – Grossglockner Hochalpenstrasse

Zabudnite na ťažko vysloviteľný názov tohto miesta. Keď ho predýchate a vyberiete sa tam, užijete si dokonalé výhľady smerom NA a Z najvyššieho bodu Rakúska – Grossglockneru. Ide o miesto, kde sa stretávajú milovníci nielen áut, ale aj motoriek, a to z celého sveta. Aj tu platí, že si treba dávať pozor. Cesta je tu náročná a rozhodne odporúčame mať auto vybavené dobrými brzdami a kvalitnými pneumatikami. 

Inšpirovali sme vás na nejakú tú cestu smerom na dovolenku? Ak áno, nič vám nebráni sadnúť na lietadlo alebo do auta a vyraziť. Možno okrem očkovania alebo neustále potrebného covid testu. Ale ani to by vás nemalo zastaviť na ceste za dokonalou dovolenkou (a jazdou, samozrejme).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *