Výlet autom aj počas lockdownu? Zastavte sa tu a neoľutujete

Lockdown priniesol azda každému z nás do života zmenu. Niekomu menšiu, inému zase väčšiu. Čo nás ale všetkých spája, je zrejme to, že nemôžeme ísť všade, kam sa nám zachce. Preto sme pre vás našli zopár naozaj pekných miest, kam sa môžete vybrať sami alebo s rodinou. A, samozrejme, s vaším autom. Pozor si dávajte iba na označenie COVID automatu, pretože do čiernych okresov sa aktuálne nedá zájsť ani s negatívnym testom a ani do prírody.

Šarišský hrad

Na Šarišský hrad sa dostanete pohodlne aj priamo autom, takže pri tomto výlete vám priveľa námahy naozaj nehrozí. Vďaka dobrej dostupnosti z každého smeru a skvelej stredovekej atmosfére ide o naozaj zaujímavú lokalitu, kde sa do sýtosti vybláznite a užijete si aj zaujímavé výhľady. Máme pocit, že obzvlášť prichádzajúca jar prinesie zaujímavé scenérie. 

Zájdite si pozrieť archeologické nálezisko

Ak máte radi históriu a nechce sa vám po Slovensku voziť len tak, z východu na západ a naspäť, zastavte sa na Hradisku Bojná – Valy. Tiché lesné prostredie a turistická trasa, ktorá sa začína tam, kde končí asfaltka, vám umožní oddýchnuť si od dnešnej náročnej doby. Je tu aj kus histórie, toto miesto bolo naposledy osídlené v 8. až 9. storočí. 

Aj okres Banská Bystrica má čo ponúknuť

Ak ste sa rozhodli vyraziť do okolia Banskej Bystrice, možno by bolo dobré pouvažovať nad tým, zastaviť sa v Maťušovej. Ide o partizánsku základňu, ktorú pôvodne tvorilo až 20 bunkrov. Dnes ich je tu menej, pričom sú obnovené. Vedie sem žltá trasa priamo z Pohronského Bukovca. 

Ak sa vám zachce juhu, zájdite do Kolárovo

V Kolárove sa nachádza prírodný areál, kde si užijete príjemný vodný mlyn a nachádzajú sa tu aj dve detské ihriská. Vďaka tomu sa nemusíte báť, že by sa tam nudili a vy ste plnili rolu „aupairky“. Nachádzajú sa tu dokonca aj farmárske zvieratá a technické múzeum. Samozrejme, je dobré si, pre istotu, pozrieť vopred, čo je otvorené a kde vás, žiaľ, v dnešnej dobe neprivítajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *