Čo by ste mali mať za každých okolností vo vašom aute? Časť 2

Čo mať a čo nemať v aute je otázka, ktorá majiteľov štvorkolesových tátošov sprevádza už snáď odkedy autá existujú. V prvej časti článku sme si povedali, že v aute by vám rozhodne nemalo chýbať zopár všeobecných drobností. Dnes sa na to pozrieme opäť konkrétnejšie a rozpíšeme si, aké ďalšie pomôcky by vám pri jazde rozhodne nemali chýbať. 

1.Hasiaci prístroj

Vravíte si, že „veď nemám pretekárske auto, načo by mi tu bol“? Ak ste sa v tom spoznali, nie ste sami. Pravdou však je, že s motorom aj pri nových autách sa môže stať všeličo. Práve pre takéto prípady je dobré mať v aute vreckový hasiaci prístroj. Nie, nemusíte si do auta umiestňovať ten, ktorý poznáme zo škôl alebo verejných budov. Existujú aj naozaj malé varianty, ktoré vyzerajú skôr ako klasický sprejový prípravok. 

2.Balíček prvej pomoci

Ak beriete výstrahy policajných zborov, že v aute treba mať lekárničku, ako buzeráciu, ste na omyle. Lekárnička sa nemusí zísť len vám alebo vašim spolusediacim, ale aj pre prípady, že na ulici zazriete niekoho, kto potrebuje pomôcť, prípadne budete chcieť pomôcť autu odstavenému na krajnici. Častým prípadom sú aj zranenia na bicykli alebo napr. na skejtboarde, kde môžete niekomu doslova zachrániť život. 

3.Vrecková baterka

Už ste niekedy skúšali vymieňať pneumatiku v tme? Alebo hľadať pod sedadlom spadnutý svadobný prsteň? Ak nie, tak vedzte, že stať sa to môže aj vám, a práve v takom prípade sa budete tešiť, že ste si do auta zadovážili vreckovú baterku. Existujú aj rôzne baterky typu „3 v 1“, ktoré obsahujú aj blikacie svietidlo alebo dokonca červenú, výstražnú. Kúpite ich doslova za pár eur na každom kroku. 

Keďže vecí, ktoré je dobré v aute mať, je veľa, aj tento článok bude mať svoje pokračovanie. Medzičasom nám ale môžete napísať, čo nemôže chýbať práve vo VAŠOM aute. ☺ 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *