5 vecí, ktoré dokážu poškodiť vaše hliníkové disky

Hliníkové disky

Hliníkové disky sú často prezentované ako síce drahšia, ale za to oveľa kvalitnejšia a trvácnejšia náhrada oceľových diskov. Rôzni predajcovia hliníku často prisudzujú až vlastnosti nezničiteľného materiálu. Napriek jeho pevnosti sme vybrali 5 veci, ktoré dokážu vaše elektróny výrazne poškodiť.

Úder tvrdým predmetom 

Hliník je v podstate jeden z najmäkších kovov, a aj napriek svojej pevnosti je veľmi náchylný na preliačenie alebo zohnutie pri prudkom kontakte s tvrdším materiálom. Stačí prudký náraz pri parkovaní o vysoký obrubník a váš elektrón môže byť nenávratne poškodený. Oceľové disky sú v tomto prípade tvrdšie, no dizajnovo nie tak príťažlivé. 

Kyseliny a zásady 

Vaše hliníkové disky dokážu poškodiť aj rôzne druhy agresívnych chemikálií. Najčastejšie sa tak stane, keď podobnou chemikáliou omylom oblejete koleso, alebo keď chcete umyť špinavé disky prípravkom, o ktorom nič neviete a ktorý nemá etiketu. Pri použití akéhokoľvek čistidla na vaše disky si pozorne prečítajte návod, či táto substancia nemôže poškodiť hliník. 

Výbuch pneumatiky 

Nesprávne natlakované pneumatiky môžu často vyústiť až k roztrhnutiu jednej z nich počas jazdy. Takáto explózia občas nastane aj počas samotného fúkania pneumatík v domácich podmienkach. Krehké alebo nekvalitné hliníkové disky nemusia podobný výbuch prežiť a výrazne sa pri ňom zdeformujú. 

Nesprávna geometria 

Ak nemáte na náprave správne nastavenú geometriu, riskujete opotrebenie pneumatík a veľké množstvo ďalších porúch. Medzi ne patrí aj deformácia vašich diskov. Ak jazdíte na aute s totálne rozhádzanou geometriou, odporúčame vám navštíviť najbližší servis a nechať si geometriu spraviť u odborníka. 

Neodborné prezúvanie 

Myslíte si, že dokážete prezuť vaše pneumatiky aj sami? Pri podobných neodborných domácich činnostiach sa disky, ale aj pneumatiky poškodzujú najčastejšie. Podobné zásahy bez riadnej kvalifikácie radšej neskúšajte pneumatiky si vždy prezúvajte v servise.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *