Ako starostlivo uschovať zimné pneumatiky?

uskladnenie penumatík

Mnohí z nás už majú prezuté a tí, ktorí si na to ešte nenašli čas, to majú v pláne nasledujúci víkend. Čo však urobiť so zimnými pneumatikami a ako ich správne uskladniť tak, aby nám vydržali až do jesene a v pohode odjazdili ďalšiu sezónu? Pozrite si naše tipy.

uskladnenie penumatík

Skladovanie obutých pneumatík

Ako prvú vec musíme povedať, že pneumatiky skladujeme vždy čisté, odmastené, a v ideálnom prípade aj naimpregnované nejakým ochranným sprejom alebo náterom. Ak máte zimné pneumatiky obuté na diskoch, môžete ich skladovať na sebe v komíniku, alebo ich zavesiť na háky cez dieru v diskoch. Zvislé uskladnenie však nie je dobrou voľbou.

Skladovanie neobutých pneumatík

Pneumatiky bez diskov je dovolené skladovať len vo zvislej polohe, ideálne v regáloch alebo na nejakej podložke či palete. Veľmi dôležité je, aby ste ich niekoľkokrát počas leta pootočili, vďaka čomu zabránite prípadnej deformácii. Ak im doprajte takúto malú pozornosť, na jeseň vás nebudú čakať žiadne nepríjemné prekvapenia.

Na čo si dávať pozor

Miesto, na ktorom stoja pneumatiky, by malo byť dokonale čisté, bez kamienkov, ale aj bez agresívnych chemikálii či stáleho prístupu vody. Veľmi dobre poslúži aj obyčajná paleta. Dôležité je, aby z police na pneumatiky nekvápali rôzne oleje alebo čistidlá zo zle zavretých fliaš, a aby na ne nepršalo. Mráz tiež nie je s pneumatikami práve kamarát a lepšie sa budú cítiť v pivnici či garáži.

Dobrý regál je na nezaplatenie

Ak chcete pneumatiky skladovať skutočne na vysokej úrovni, môžete si zaobstarať originálny regál alebo stojan na skladovanie pneumatík. Vaše pneumatiky v ňom nielen netrpia. Takýto stojan alebo regál vám navyše ušetrí veľa miesta vo vašej garáži či v pivnici.

Využite služby miestneho pneuservisu

Niektoré lepšie pneuservisy vám pri prezutí pneumatík ponúknu možnosť uskladniť si vaše sezónne obutie priamo u nich. Táto služba je často za veľmi smiešny poplatok a vám odpadne starosť s ich prevážaním a následným uskladnením.

Prezrite si našu ponuku nových zimných pneumatík

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *