Kedy je čas myslieť na prezúvanie?

Kedy je čas myslieť na prezúvanie?

Leto je fuč a s ním sa pomaly kráti aj služba našich letných pneumatík. Ak sú ešte dobré, umyte ich, ošetrite, a pekne uskladnite až do jari. Ak sú zlé, odovzdajte ich v zbernom dvore a nové si kúpte až na jar. Kedy je však ten správny čas nahodiť zimné gumy a ako zistíme, či sú ešte dobré?

Kedy je čas myslieť na prezúvanie?

Orava, Kysuce, Tatry

Severnejšie oblasti našej krajiny sa môžu na prezúvanie nachystať už v priebehu tohto mesiaca. Zvlášť v prípade, ak jazdíte autom aj do vyššie položených oblastí. Sneh vám ešte pravdepodobne nehrozí, no pri nízkych teplotách a daždi sa môže zrána tvoriť nepríjemná poľadovica.

Považie, Ponitrie, Podpoľanie a východ

Vodiči z takzvanej „strednej“ časti našej krajiny majú na prezúvanie trochu viac času. Nízke teploty a prvé mrazy môžu udrieť už v októbri. Do tej doby by ste však mali byť na 100 % nachystaní, a preto zvážte, že prezujete auto skôr. Vyhnete sa tak dlhým čakacím dobám v autoservisoch.

Južné Slovensko

V niektorých južných oblastiach našej krajiny je sneh raritou a dlho sa neudrží. Ani teploty nebývajú až také nízke, a preto vám stačí prezuť auto až niekedy v novembri. Určite však nejazdite na letných, a to ani počas teplej a suchej zimy.

Celoročné pneumatiky sú riešením

Pokiaľ nebývate vo vyššie poloźených častiach našej krajiny a ani neplánujete zimnú lyžovačku, celý rok v pohode zvládnete na celoročných pneumatikách. Vyhnete sa tak akémukoľvek čakaniu v servisoch. Nezabudnite sa však o pneumatiky poriadne starať. Skvelé tipy na údržbu sme pre vás pripravili aj v predchádzajúcich článkoch.

Malý tip na záver

Nechcete mať starosť s prezúvaním? Nahoďte letné aj zimné pneumatiky na disky. Na zimné pneumatiky vám stačia aj oceľové disky a v lete môžete jazdiť na tátošovi s elektrónmi. Doma si tak za pár minút jednoducho vymeníte celé kolesá a môžete jazdiť. Nezabúdajte, že pri nákupe diskov spolu s pneumatikami máte v našom e-shope vyváženie a montáž grátis.

vyberte si z nasej ponuky vyhodne pneumatiky najlepsich znaciek

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *