Koľko kilometrov/rokov najazdíte na vašich pneumatikách a ako sa potom správajú?

koľko kilometrov/rokov najazdíte na vašich pneumatikách

Nedávno sme si medzi známymi a zákazníkmi spravili takú malú anketku, v ktorej sme sa pýtali, koľko ľudia bežne najazdia na svojich pneumatikách. Úprimne, odpovede nás neprekvapili, no skôr môžeme povedať, že znepokojili. 10 rokov na jedných gumách, to nie je celkom v súlade s verejným poriadkom.

Koľko kilometrov/rokov najazdíte na vašich pneumatikách a ako sa potom správajú?

Koľko odporúča výrobca

Motorkári v tom majú jasno. Niektorí menia pneumatiky po 3 000 kilometroch, niektorí po 10 000. Každý výrobca pneumatík, aj tých automobilových, odporúča iný interval výmeny. Jedno je však jasné, pneumatiky už po piatich rokoch nemajú také vlastnosti, ako majú nové gumy. Je úplne jedno, či ste na nich spravili 20 alebo 20 000 kilometrov. Staré gumy treba jednoducho vymeniť.

Koľko reálne najazdí priemerný motorista

Ak vezmeme do úvahy, že denne spravíte cca 50 kilometrov v priemere, za rok dokážete urobiť 15 000 kilometrov ako nič. Raz sme dokonca obúvali firemné auto, ktoré za rok spravilo viac ako 200 000 kilometrov. Napadlo by vás meniť po roku gumy? Niektorí majitelia áut si nechajú pneumatiky aj 3 – 4 sezóny. Ak však skutočne denne dochádzajú do práce, spravia na pneumatikách oveľa viac kilometrov, než je bezpečné.

Pokuta nie je jediný trest

Zákonom stanovená hĺbka dezénu je výsmech ľudskému životu. Pneumatiky sú na odpis už vtedy, keď máte hĺbku dezénu dvojnásobnú k tomuto údaju. Neriskujete len mastnú pokutu od policajta, pri roztrhnutej gume za jazdy alebo príliš dlhej brzdnej dráhe si uvedomíte, že s novými gumami by ste to možno ubrzdili. Na cestách sa stáva najviac nešťastí v spojení s alkoholom. Ktovie však, koľko by ch bolo, ak by boli všetky autá technicky v poriadku.

Šetrením na pneumatikách rozhadzujete na pohonné hmoty

Ak sú pneumatiky veľmi intenzívne zjazdené, čo sa vám môže reálne podariť aj za niekoľko mesiacov, a ak auto využívate skutočne každý deň, nielen že riskujete svoj život a život ostatných členov posádky auta a účastníkov cestnej premávky, navyše sa oberáte o stovky eur, ktoré prevozíte kvôli zlým gumám. Sadu kvalitných a úplne nových gúm môžete mať doma aj za 200 – 300 eur. Ak vám spotreba začne zázračne stúpať, viete, že je na čase urobiť zmenu.

Vyberte si novú pneumatiku z našej ponuky

V našej ponuke máme stovky rôznych modelov a značiek od svetoznámych výrobcov pneumatík. Skladom máme väčšinu ponúkaného tovaru, takže na dodanie nemusíte čakať celé týždne. Vyberiete si u nás zimné, letné, ale i celoročné pneumatiky. Za kvalitu a vašu spokojnosť ručíme, spokojnosť tisícok zákazníkov, ktorí u nás za posledný rok nakúpili, je toho dôkazom. Vyberte si nové pneumatiky ešte dnes, a ak nakúpite pneumatiky spolu s diskami, montáž a vyváženie máte zdarma.

prejst na ponuku pneumatik za najlepsie ceny

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *