Prečo nekupovať lacné disky?

lacné disky

Existuje veľké množstvo dôvodov, prečo si kúpiť lacné disky. Aspoň podľa niektorých iných blogov a predajcov. My sa dnes pozrieme na dôvody, prečo by ste sa mali lacným napodobeninám vyhýbať a investovať radšej do poriadnych hliníkových alebo plechových diskov.

Prečo nekupovať lacné disky?

Farebná nestálosť

Lacné „elektróny“ z pochybných materiálov sa na policiach lesknú rovnakým leskom, akým lákajú aj ich originálne predlohy. Po prvom daždi, presolenej zime alebo celom dni na slnku sa však ukáže ich pravá tvár. Lesk sa stratí, vezme so sebou aj farbu a vám ostanú len matné a fľakaté kolesá. Ak je vašim cieľom takýto industriálny vzhľad, disky sú pre vás ako stvorené.

Pevnosť a váha

Každému z nás sa občas podarí trafiť obrubník alebo oškrieť disk o kameň. Kvalitné hliníkové disky by mali takýto ľahký incident prežiť bez vážnejších následkov. Ich lacné napodobeniny sa však radi pokrútia alebo zlomia. V takomto prípade odporúčame kúpiť radšej klasické plechové disky. Môžete na nich meniť plastové kryty podľa potreby a disky vydržia celé roky (na starých autách ich ľudia majú až doteraz).

Hliníkové disky si kupujeme aj kvôli nižšej váhe. Môžete si byť isti, že ich napodobeniny nízkou váhou rozhodne neočaria a vaše auto bude stále ťažké ako tank. Nehovoriac o probléme pri manipulácii s takýmito kolesami.

Bezpečnosť

Aj keď privrieme oko nad vzhľadom a životnosťou, nesmieme ho privrieť nad našou bezpečnosťou. Nekvalitné disky môžu vypovedať službu na diaľnici vo vysokej rýchlosti a môžete si byť istí, že by sa vám to nepáčilo. Okrem iného dokážu krivé disky poškodiť nápravu, pneumatiky a ďalšie dôležité súčasti auta.

Hľadáte cenovo dostupné a kvalitné disky? Vyberte si u nás. Pri nákupe spoločne s pneumatikami navyše získate montáž a vyváženie grátis. Ak si chcete pozrieť, ako budú disky vyzerať na vašom aute, použite náš konfigurátor.

pozrite si krasne znackove alu disky za najlepsie ceny v nasej ponuke

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *