Celoročné pneumatiky: Plusy a mínusy

celorocné pneumatiky

Celoročné pneumatiky si získavajú čoraz viac fanúšikov z radov sviatočných i profesionálnych šoférov. Zvažujete ich kúpu aj vy? Pozrite sa na tipy, ktoré vám o celoročných pneumatikách prezradia silné, ale i slabé stránky.

celoročné pneumatiky: Plusy a mínusy

Legislatívne áno. Testy ukazujú pravdu

Celoročné gumy sú z legislatívnej stránky i svojimi vlastnosťami prispôsobené pre jazdu počas zimných mesiacoch i na snehu. Avšak, stále nedosahujú jazdné vlastnosti zimných pneumatík, ktoré napríklad omnoho efektívnejšie brzdia. Pri rozvážnej jazde sa však aj na celoročných pneumatikách vždy bezpečne dopravíte do cieľa.

Jednoduchá údržba

Celoročné gumy jednoducho obujete a o viac sa nemusíte starať. Žiadne prezúvanie dva krát ročne a desiatky vyhodených eur za služby v servisoch. Len pôžitok z jazdy – počas horúcich letných dní i dní plných sneženia.

Aké sú skúsenosti v praxi? Vynikajú hlavne plusy

Jeden z našich fanúšikov z NAJpneu pred tohtoročnou zimou kúpil dve sady celoročných pneumatík značky Firestone na svoje dve autá. Jeho dojmy po prvej zimnej sezóne sú nasledovné:

Ešte v októbri som sa rozhodol vymeniť gumy na oboch autách. Na veľký sedan som zháňal rozmer 235/55 R17 a na hatchback 195/65 R15. Z e-shopu som si vybral pneumatiky značky Firestone, ktoré ma oslovili dobrými výsledkami v testoch, prijateľnou cenou, ale najmä širokou ponukou rozmerov, medzi ktorými som našiel aj mnou požadované. V oboch autách som sa cítil bezpečne a na nových pneumatikách auto sedelo na ceste ako prišpendlené. Dokonca aj vo vyšších rýchlostiach v zákrutách som nemal pocit, že by ma vynášalo. Na diaľnici je jazda plynulá a tichá, spotreba prekvapivo nízka. Jazda na snehu ma ani počas tohtoročnej dlhej zimy neprekvapila a s autami som sa pohodlne dostal do hôr na rodinnú chatu. Po mojej prvej skúsenosti každému šoférovi rozhodne odporúčam celoročné gumy, v mojom prípade konkrétne značku Firestone.

usetrite viac a vyberte si vyhodne celorocne pneumatiky z nasej ponuky s montazou na disk a vyvazenim zadarmo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *