Letné pneumatiky: Nie je načase ich vymeniť?

Letné pneumatiky: Nie je načase ich vymeniť?

V zime dávame veľký pozor na kvalitný dezén našich zimných pneumatík, no na letné často zabúdame. Tvárime sa, akoby sa ani nedali opotrebovať a riskujeme tak nielen poškodenie nášho auta, ale aj svoje zdravie. Kedy by sme mali zvážiť výmenu letných pneumatík?

Letné pneumatiky: Nie je načase ich vymeniť?

Dôležitý je vek

Sviatoční vodiči – dávajte si pozor. Vaše zachovalé autíčka síce vyťahujete z garáží len výnimočne (na Vianoce a na Veľkú noc). To však neznamená, že pneumatiky sú stále v dobrom stave. Je pravda, že celoročne garážované auto nie je vystavované silným mrazom, prudkému slnku a iným rozmarom prírody. Pneumatiku to však nezachráni.

Guma je materiál, ktorý starne. Časom mení svoju konzistenciu, silu, pružnosť a tvar. Nepoužívané pneumatiky sa stýkajú s rôznymi problémami. Ak nájdete v garáži auto s prasknutou pneumatikou, môžete sa len radovať, že sa vám to nestalo na ceste. Nespoliehajte sa preto na vašu šetrnosť a zánovné pneumatiky.

Dezén

Nedostatočný dezén na pneumatikách vám môže spôsobiť celú radu starostí. V lepšom prípade vás zastaví veľmi dôsledná policajná hliadka, ktorej účastníci vyhodnotia váš dezén ako nevyhovujúci a naparia vám mastnú pokutu. V horšom prípade kvôli zlému dezénu na šmykľavej ceste nezvládnete riadenie a skončíte niekde v priekope. Hneď ako sa dezén blíži ku kritickým hodnotám, vymeňte pneumatiky!

Praskliny a iné chybičky krásy

Ak je pneumatika viditeľne oškretá od kameňov (sú v nej ryhy a drobné praskliny), je len otázkou času, kedy sa rozhodne prasknúť. Najradšej to robia pri vysokej rýchlosti. Ani zvláštne hrdzavé sfarbenie nenapovedá dobrému stavu pneumatiky. Aj v tomto prípade by ste mali zvážiť okamžitú výmenu.

Vyberajte dôsledne

Pneumatiky, ale aj eshop! Pochybné obchody ponúkajú pochybné pneumatiky. Na základe referencií, profesionality, prístupu, ale i na základe funkcionality webovej stránky zistíte, či e-shop ponúka skutočne kvalitné pneumatiky pre vaše milované autíčko.

zacnite vyberat najvyhodnejsie letne pneumatiky z nasej ponuky s montazou na disk a vyvazenim zadarmo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *