Ako “nezhorieť” pri nastúpení do auta

Ako “nezhorieť” pri nastúpení do auta

Aby sme vám pomohli predísť tomu, aby sa úmorné horúčavy zmocnili vášho auta, zostavili sme sedem účinných tipov, ako udržať vaše vozidlo v chlade počas letných mesiacov.

Ako “nezhorieť” pri nastúpení do auta

Keďže letné teploty stúpajú, nastúpiť do rozpáleného auta môže byť nepríjemným zážitkom. Intenzívne teplo nám nielen znepríjemňuje jazdu, ale taktiež môže poškodiť interiér nášho auta a ovplyvniť aj jeho rôzne komponenty. Preto by ste mali urobiť nasledovne:

1. Zaparkujte strategicky:

Vždy, keď je to možné, nájdite tienené parkovacie miesta alebo kryté parkovacie plochy. Stromy, prístrešky pre autá alebo parkovacie garáže poskytujú ochranu pred priamym slnečným žiarením a výrazne znižujú hromadenie tepla vo vnútri vášho auta.

2. Použite tiene na čelné sklo:

Ak bohužiaľ zatienené miesto na parkoviskách zväčša nenachádzate, skúste zainvestovať do kvalitného tienidla na čelné sklo. Tieto tienidlá fungujú ako bariéra, ktorá bráni slnečnému žiareniu prenikať cez okná a vyhrievať kabínu vášho auta. Slnečné lúče zablokujú a udržia nízku teplotu v interiéri.

3. Rozbite okná:

 Samozrejme, to je len vtip :)). Ak ale pred opustením auta zaparkovaného na slnku mierne stiahnete okná, umožníte tým odchod horúcemu vzduchu, čím umožníte v aute istú cirkuláciu vzduchu. Uistite sa však, že otvory sú dostatočne malé, aby nebodaj nedošlo ku krádeži alebo neoprávnenému vstupu.

4. Použite slnečné clony aj na bočné okná:

Okrem clony na čelné sklo zvážte kúpu aj slnečných clon na bočné okná. Tieto tienidlá sa dajú ľahko pripevniť a taktiež pomôžu blokovať slnečné lúče, aby priamo vnikli do auta.

5. Použite reflexný kryt prístrojovej dosky:

Okrem čelných a bočných pokrývok existuje aj kryt na palubovku. Keď na palubnú dosku umiestnite reflexný kryt, tak ju nielen ochránite pred priamym slnečným žiarením, ale taktiež ochránite aj palubnú dosku pred vyblednutím a prasknutím v dôsledku dlhodobého vystavenia teplu.

6. Pred vstupom vyvetrajte:

A ako posledná a najpraktickejšia rada, pred nastúpením do auta otvorte na niekoľko minút všetky dvere a okná, aby mohol uniknúť horúci vzduch a mohol cirkulovať čerstvý vzduch. Na urýchlenie procesu chladenia zapnite aj motor, a nechajte bežať klímu.

Pamätajte, že malá príprava vám pomôže prekonať teplo a zachovať interiér vášho vozidla. Zostaňte v pohode a jazdite bezpečne!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *