Najkrajšie vianočné trhy na Slovensku: Viete, kde ich nájdete?

Vianocne trhy

Vianoce sú nepochybne na Slovensku tým najobľúbenejším sviatkom. Niet sa čomu diviť: sú farebné, voňavé a krásne. V dnešnom článku sa pozrieme na to, kde nájdete tie najkrajšie vianočné trhy na Slovensku a kde sa rozhodne vyplatí urobiť si zachádzku, resp. výlet.
Vianocne trhy

Vianočné trhy v Bratislave

V Bratislave sa každoročne organizujú vianočné trhy, ktoré jednoznačne patria k najobľúbenejším na Slovensku. Sú najväčšie, čo je dané aj tým, že sa nachádzajú v hlavnom meste a navštevujú ich teda logicky aj návštevníci z okolitých krajín. Nájdete si tu to svoje, či ste milovníci vegetariánskych alebo mäsových pokrmov, alkoholických či nealkoholických nápojov, ale tiež suvenírov. Rozhodne sa tu oplatí zastaviť, ak budete mať cestu smerom na západ našej krajiny. 

Vianocne trhy Bratislava

Košické vianočné trhy

V Košiciach majú vianočné trhy svoje špecifiká dané aj tým, že východniari sú otvorení a príjemní ľudia, ktorí sa radi bavia. Vždy tu nájdete dobrú atmosféru, ktorá je dotvorená aj voňavými stánkami s jedlom a nápojmi, ktoré k Vianociam tak nejako už tradične patria. Nepochybne je súčasťou takmer každý rok aj nejaké to vystúpenie tradičnej kapely pochádzajúcej z východu alebo iné sprievodné predstavenia, ktoré vás zabavia a potešia zároveň. 

Vianočné trhy Košice

Žilinské vianočné trhy

Chceli by ste ochutnať, ako to vyzerá na vianočných trhoch v tradičnom meste Žilina? V tom prípade vám predsa nič nebráni vyraziť na cesty a zastaviť sa v tejto metropole stredného Slovenska. Nájdete tu nielen množstvo sprievodného programu, ale aj bohaté občerstvenie vo forme tradičnej cigánskej a nápojov vo forme horúceho vareného vína alebo medoviny. Skvelé je, že trhy v Žiline sú komornejšie a preto sa tu budete cítiť útulne a dobre, nech je akákoľvek denná alebo večerná hodina. 

Vianočné trhy Žilina

Kde vyrazíte za trhmi tento rok vy? Nezabúdajte sledovať aj aktuálne protipandemické opatrenia. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *