Ako pripraviť svoje auto na jeseň?

Jeseň je obdobie, ktoré mnohí považujú za pre auto pomerne náročné. Ide o vlhké obdobie plné dažďov, ktoré dobre preverí tesnosť azda všetkého, čo sa v aute alebo na aute nachádza. Nech je akokoľvek, alebo nech ho považujete za akokoľvek náročné, mali by ste svojho štvorkolesového tátoša na jeseň pripraviť – koniec koncov, tak ako na každé nové ročné obdobie.

Žijete v horskom prostredí? Pozor na pneumatiky

Pneumatiky vplyvom chladnejšieho počasia pomaly, ale isto, strácajú objem vzduchu. Preto je vhodné si ich, najmä v prípade, ak bývate vo vyššie položených miestach, poriadne preveriť a v prípade potreby aj dofúkať vzduch. Iba tak sa vyhnete podhusteným alebo, naopak, prehusteným pneumatikám.

Pravidelná kontrola, obzvlášť pred príchodom nového ročného obdobia, je jednoducho úplný základ. Taktiež sa pomaly, ale isto, blíži aj doba výmeny pneumatík, preto nepodceňte kúpu nových najlepších pneumatík aj vy.

S príchodom chladnejšieho obdobia prichádza na rad viac doplnkov

Ak v aute v lete nosíte prinajlepšom nejakú tú reflexnú vestu a zopár naozaj nevyhnutných drobností, tak na jeseň a v zime sa táto situácia otáča a jednoznačne prichádza nutnosť jednoznačne zabezpečiť svoje auto viac, a to najmä vecami ako sú rukavice, prípadne deká, príručná (svietiaca a nabitá) batéria, ktorá pri skracujúcich sa dňoch môže výrazne pomôcť.

Skontrolujte celkovo auto

Okrem vyššie uvedených konkrétnych činností by ste si mali skontrolovať celkovo vaše auto, a to od A po Z. To znamená skontrolovať nielen vyššie uvedené veci, ale aj napríklad funkčnosť svetiel, stav stieračov, teda primárne gumičiek, ktoré slúžia na stieranie vody a podobne. Iba tak sa vyhnete tomu, že vás niečo v jesennej sezóne prekvapí. Možno by ste sa čudovali, ale sú ľudia, ktorí si naozaj ani pred zmenou ročného obdobia neskontrolujú olej ani celkový stav svojho vozidla. Nebuďte oni.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *