Celoročné pneumatiky. Pre koho sú určené?

Celoročné pneumatiky. Pre koho sú určené?

Na začiatku jesene, keď zažívame priam letné dni, mnohí z nás ešte nemyslia na výmenu pneumatík. Niektorí sa však už ocitli pred dilemou, či si radšej nezaobstarať celoročné pneumatiky. V tomto článku zistíte, či sú určené práve pre vás.

Kedy sú celoročné pneumatiky najlepšou voľbou?

V prvom rade záleží od klimatických podmienok, v ktorých žijete. Kým južné oblasti Slovenska sa vyznačujú skôr miernou zimou, v podhorských oblastiach napadnú desiatky centimetrov snehu. Zimy tu trvajú podstatne dlhšie ako v iných častiach Slovenska.

Ďalšou otázkou, ktorú si pri výbere celoročných pneumatík ako vodič musíte položiť, je, po akom type cesty najčastejšie jazdíte. Sú to menšie cesty medzi obcami a dlhé medzimestské trasy? Alebo jazdíte hlavne cez mesto, kde je lepšia údržba ciest, hlavne v zime?

Pre koho teda sú?

Ak žijete v častiach Slovenska, kde sú zimy dlhé a veľa centimetrov snehu na ceste sprevádza poľadovica, je lepšie, ak si zvolíte zimné pneumatiky. To isté platí aj vtedy, ak sa v zimnom období vydávate na dlhé medzimestské trasy. Na Slovensku stále chýba dostatok kvalitných ciest a cesta v noci môže byť obzvlášť nebezpečná.

Ak však žijete v miernejšom pásme a ste mestský typ vodiča, celoročné pneumatiky sú pre vás ideálnou voľbou. Na jar a na jeseň majú pri mokrých povrchoch oveľa lepšie jazdné vlastnosti ako zimné pneumatiky, ktoré mnohokrát po zime vodiči nevymieňajú.

Spája sa s nimi komfort, keďže ste oslobodení od výmeny pneumatík dvakrát do roka. To využívajú vo veľkom taxi služby, rozvozy jedál, servisné vozidlá a mnohé podobné služby. Pri takom veľkom množstve áut ide totiž o značnú úsporu peňazí a času. Kvôli dobrým vlastnostiam ich radi využívajú takisto vodiči terénnych a rodinných vozidiel.

Sú pre vás celoročné pneumatiky ideálne?

Ak teda patríte k vodičom, ktorí sa hlavne v zimnom období pohybujú v mestách a na cesty mimo mesto vyrážate len sporadicky, sú pre vás celoročné pneumatiky ideálnou voľbou. Nie sú síce najvhodnejšie do extrémneho počasia, ale ušetria čas a financie. Ak vás teda celoročné pneumatiky zaujali a sú pre vás najlepším riešením, v našej ponuke máte na výber až 2606 kusov.

usetrite viac a vyberte si vyhodne celorocne pneumatiky z nasej ponuky s montazou na disk a vyvazenim zadarmo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *