Najlacnejšie pneumatiky: Na čo si dať pri výbere pozor?

pneumatiky na stojane

Pri honbe za pneumatikami na bežné použitie sa najčastejšie pozeráme práve na ich cenu. V dobe internetu nie je problém nájsť sadu štyroch pneumatík do sto eur. Takéto neznačkové pneumatiky by ste však mali z výberu vyhodiť okamžite. Na čo si dať pozor pri výbere lacných pneumatík?Najlacnejšie pneumatiky: Na čo si dať pri výbere pozor?

Opotrebované kusy

Niektoré e-shopy zaraďujú do svojich ponúk aj pneumatiky, ktoré prešli zopár stoviek kilometrov. Takéto pneumatiky si mohli prežiť všeličo a nikdy nezistíte pravý dôvod, prečo sa dostali opäť do ponuky obchodu. Použité pneumatiky nekupujte ani z inzertných portálov alebo od známych. Na veci, od ktorej závisí náš život, sa šetriť nesmie.

Staré skladovky

Nie je nič zlé na tom, keď si v roku 2017 kúpite pneumatiky s rokom výroby 2016. Ak vám však príde domov pneumatika z roku 2008, okamžite ju vráťte. Svojím spôsobom nemusí byť zlá, no neviete, kde a ako ju 10 rokov skladovali a či bola niekedy ošetrovaná špeciálnym prípravkom.

Očividný kaz

Podozrivo nízku cenu môžu mať aj pneumatiky s malou, niekedy aj neprehliadnuteľnou poruchou. Ak je pneumatika viditeľne poškodená na ktoromkoľvek mieste, vyžiadajte si vrátenie peňazí. Či už bola pneumatika poškodená pri výrobe alebo pri prevoze, nie je vhodné a bezpečné, aby ste na nej jazdili.

Neznáme značky

Väčšinou ťažko vysloviteľné, bez oficiálnych predajcov, bez možnosti kúpy v kamennom obchode. Takéto značky nenájdete ani na fórach a môžete zabudnúť aj na testy ADAC alebo na recenzie od ľudí, ktorí pneumatikám rozumejú. Nerobte zo seba testera a nezverte váš život do rúk takýmto pneumatikám.

Zlé ohlasy

Najlepšie (alebo najhoršie) hodnotenie na produkt vám dajú ľudia. Rýchle opotrebovanie, zlé jazdné vlastnosti, poruchovosť, prepúšťanie vzduchu. Ľudia na internete vyhodia výrobcovi na oči všetko. Ak má pneumatika zlé hodnotenie, dajte od nej ruky preč.

Vyberte si kvalitné a odskúšané pneumatiky z nášho e-shopu. Pravidelne vám prinášame aj aktuálne testy jednotlivých modelov, aby ste si mohli vybrať vždy len to najlepšie za rozumnú cenu. Ak máte akékoľvek otázky ohľadom nami ponúkaných pneumatík, neváhajte nás kontaktovať.

vyberte si z nasej ponuky vyhodne pneumatiky najlepsich znaciek

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *